Wil je meer weten over het ontstaan van Camping International? We nemen je mee in onze geschiedenis. Deze begint op een appel en perenboomgaard op de huidige plek van de camping. Na de watersnoodramp van 1953 was er geen toekomst meer voor de appel- en perenboomgaard van de familie Horst. De boomgaard kwam onder het zoute water van de Oosterschelde te staan en hiermee verloor de familie haar bron van inkomen. Een moeilijke tijd.

De oprichting

Zwager Kees, die samen met zijn vrouw Bertha veelvuldig op reis was in Europa, kreeg na een kampeervakantie in Duitsland een idee. Het terrein van de boomgaard was een ideale plek om een camping te beginnen. En zo startten Adrie en Koos Horst, met hulp van familie, een van de eerste recreatiebedrijven in Renesse.

Omdat het idee om een camping te beginnen tijdens een buitenlandse kampeervakantie ontstond, was de naam van de camping snel bedacht: Camping International. Tegenwoordig is Camping International een begrip voor vele families en voor Renesse. 

Het familiekarakter van onze camping is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Gastvrijheid gaat bij ons boven alles.

Van oude fruitschuur tot moderne camping

In de oude fruitschuur werd een waslokaal en een winkeltje gemaakt voor de gasten. Op zolder ging de familie Horst wonen. Door de gestage groei in het aantal gasten werden de wasfaciliteiten verder uitgebreid. In 1976 maakte de oude fruitschuur plaats voor een modern waslokaal. En in 2014 kon de familie de camping van de buren overnemen, die met pensioen gingen. Zo groeide Camping International door tot de moderne camping die ze vandaag de dag is.


Mevrouw Gloudemans uit Vught was één van de eerste campinggasten. Samen met haar gezin maakte ze een ware wereldreis om naar Renesse te komen.  Schouwen-Duiveland was niet al te gemakkelijk te bereiken: trein, boot en bus kwamen eraan te pas. Samen met haar hond Witty was mevrouw Gloudemans (we noemen haar tante Coby) vaak te gast op onze camping. 

  • 1958
  • 1962
  • 1976
  • 1977
  • 1984
  • 1991
  • 2014
1958

Opening van de camping

Na de watersnoodramp is de appelboomgaard van de familie Horst verloren gegaan en beginnen ze een van de eerste recreatiebedrijven in Renesse.

Camping International
1962

Campingwinkel geopend

Plaatsing van oud NS-gebouw uit Kruiningen waarin een zomerwoning, winkeltje en kantoorruimte werd gehuisvest.

Campingwinkel geopend
1976

Sloop van houten zomerhuis

Sloop van het houten zomerhuis om plaats te maken voor stenen woning voor zoon Gijs en zijn familie.

Sloop van houten zomerhuis
1977

Sloop oude fruitschuur

Sloop van de oude fruitschuur voor de plaatsing van een modern waslokaal.

Sloop oude fruitschuur
1984

Plaatsing 2e moderne waslokaal

Toestemming om op de grond van de familie Bolle, die ondertussen was gekocht, ook een modern waslokaal te bouwen.

Plaatsing 2e moderne waslokaal
1991

Start animatie op de camping

Start van animatiewerkzaamheden op de camping.

Animatie voor de kinderen
2014

Uitbereiding van de camping

De naastgelegen camping van buren Martien en Bea, die met pensioen gaan, wordt aangekocht en samengevoegd tot één modern campingterrein.

Uitbereiding van de camping